Klarna - smooth shopping
Profile picture for user jakub
Skrevet av
Jakub Piasecki
Publisert
28. juli 2020

Alt du trenger å vite om Klarna Checkout og Drupal Commerce

Vi vet hvor viktig det er å kunne tilby kundene våre gode betalingsintegrasjoner som gir et fortrinn i markedet. Vi har derfor alltid prioritert å bygge gode integrasjoner mot betalingsplattformer som Vipps, Nets, Klarna, Collector, Santander og mange andre. Når vi implementerer en betalingsintegrasjon, forsøker vi alltid å skape den løsningen som best passer våre kunders ønsker og forretningsmodell. 

Klarna Checkout (KCO) er en av de mest populære betalingsmetodene i Norden (selskapet startet i Sverige). Det har også blitt et svært populært alternativ i resten av Europa og USA. KCO er mer enn bare en betalingsmetode. Det er en komplett kasseopplevelse hvor brukeren gjør alt fra å identifisere seg, til å velge fraktalternativer og utføre betaling i ett steg. En av de største fordelene med KCO er at de har en såpass stor brukermasse allerede at sjansen for at kunden slipper å oppgi personalia er stor. Dette forenkler utsjekkingen ytterligere. I vår verden er enkelhet i kassen = høy konverteringsfrekvens = økt omsetning.

Vi har hatt integrasjoner mot Klarna siden de først kom ut på markedet. De siste årene har vi integrert checkoutløsningene (først KCOv2 og nå KCOv3), noe som gir oss solid kunnskap om hvordan Klarna fungerer og utvikler seg. Blant noen av nyhetene som er kommet i KCOv3 kontra KCOv2 kan nevnes:

  • Klarna tillater nå å hente inn separate leverings- og fakturaadresser.
  • Kunden kan velge fraktmetode direkte i grensesnittet til Klarna Checkout.
  • Klarna har lagt til støtte for eksterne betalingsmetoder som f. eks. Vipps og Paypal.
  • Kundens ordre kan valideres av nettbutikken før betalingen gjennomføres. 
     
Klarna Checkout preview

Vi har inngått et partnerskap med Klarna for å sikre at vår integrasjon mot KCO følger alle krav og "best practices". Vi er derfor stolte av å kunne si at vår nettbutikkløsning, basert på Drupal Commerce, er offisielt godkjent og anbefalt av Klarna.

Open Source er viktig for Ny Media. Prinsippet med å dele kode og erfaringer på tvers av det store Drupal-miljøet er avgjørende for å opprettholde koden og integrasjonene vi skriver. Vi er derfor glade for å kunne meddele at vi har gjort den underliggende koden til Klarna-integrasjonen tilgjengelig på drupal.org. Modulene commerce_klarna_checkout og commerce_klarna_checkout_external_payment er nå gjort tilgjengelig og kan lastes ned og brukes av alle som benytter Drupal som e-handelsplattform. Hvis du trenger en mer skreddersydd løsning som benytter Klarnas frakt-API - ta kontakt så kan vi hjelpe deg med det også!

Vi minner samtidig alle butikker om at Klarna har planer om å stenge ned sin gamle løsning (KCOv2) innen Oktober 2020. Dersom nettbutikken din fortsatt bruker det gamle APIet, ta kontakt med vårt salgsteam, så bistår vi deg i å oppgradere i tide.