Photo by rupixen.com on Unsplash
Profile picture for user eirik
Skrevet av
Eirik S. Morland
Publisert
7. februar 2020

Ny Drupal modul: Direct checkout by URL

I Ny Media lever vi av å bruke åpen kildekode. Så når vi får sjansen til å gi noe tilbake til miljøet så er vi veldig glade for den muligheten. En av mange bidrag til åpen kildekode er å lage og vedlikeholde moduler for Drupal, og i dag skal vi snakke om en av disse modulene: Direct checkout by URL.

Selve modulen er ganske enkel og har en veldig spesifikk oppgave: Å gjøre det mulig å lage en link som legger en eller flere produkter i handlekurven og tar deg direkte til betalingssteget. Dette gjør det blant annet mulig å lage dynamiske annonser der brukeren kun trenger å fullføre det siste steget av kjøpsprosessen. Årsaken til dette er at det å redusere antallet steg for kjøpsprosessen er den viktigste faktoren for å øke konverteringsfrekvensen til en nettbutikk.

Modulen ble utviklet i sammarbeid med en av våre kunder og fins nå tilgjengelig i stabil versjon. Den har dokumentasjon og tester og kodebasen er til og med kompatibel med Drupal 9! Flere andre medlemmer av fellesskapet har bidratt med kode til modulen, og den er allerede i bruk på en håndfull andre nettbutikker rundt i verden. Om du er på utkikk etter en enkel måte å sende brukerne dine direkte til betalingssteget så burde du kanskje teste den ut?